Groepskampeerterrein Swartduin, Terschelling

Swartduin
Locatie en informatie

Locatie

Longway 28
8881 CM West-Terschelling Friesland

 

Omschrijving

Kamperen is pas echt leuk op Terschelling: de geur van de zee in je neus, tussen strand en bos, met je vrienden, familie of collega’s. Geniet van de bossen, duinen en het weidse uitzicht over de zee vanuit het comfort van je eigen tent.

 

Op het groepskampeerterrein hebben de meeste velden een eigen sanitairblok voorzien van electriciteit en warm/koud water. De kampeerplekken hebben geen electriciteit.

 

Omgeven door bos

Kampeerterrein Swartduin ligt in een duingebied omgeven door bos. Er zijn 7 velden met op elk veld een vuurboei met brandklaar hout. In de omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Je vindt het dorp West-Terschelling op loopafstand.

 

Kamperen op Terschelling

Terschelling is ons middelste Waddeneiland. Het en lijkt maar een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat. Een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaat. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kan je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek struint regelmatig met gasten in de omgeving om te laten zien wat er allemaal te vinden is. Er worden ook verschillende excursies aangeboden. Eén hiervan is de Grote vijf op zoek naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat erin de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Tarieven 2023

Groepskampeerterrein Swartduin is geopend van 1 april t/m 1 oktober 2023 voor groepen vanaf 15 personen. 

 

Overnachting per persoon per nacht € 8,25 

(excl. toeristenbelasting)

Dagactiviteit per persoon per dag € 6,00 

Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis 

Hond € 2,50 

 

Schoonmaakkosten per toiletgebouw € 35,00 

Reserveringskosten per boeking € 17,50  

Tientje voor de natuur*  € 10,00 

* Onze groepskampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting de Groene Koepel. Met het ‘tientje voor de natuur’ zet de Groene Koepel zich in voor het netwerk van groepskampeerterreinen in de natuur. 

 

Beschikbaarheid, offerte en andere vragen
Wil jij graag met je groep overnachten op groepskampeerterrein Swartduin? Voor een offerte en/of vragen over beschikbaarheid: Vul hier vrijblijvend het aanvraagformulier in. 

 

Heb je een andere losse vraag, mail dan naar h.hek@staatsbosbeheer.nl of bel tijdens kantoortijden 06-23868446.

Aanvragen voor 2023 worden vanaf 1 januari in behandeling genomen.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736.

Lees meer
  • In duingebied omgeven door bos
  • 7 velden
  • Vanaf 15 personen
  • Elektriciteit bij sanitair
  • In 2023 geopend t/m 1 oktober
  • 2023: €8,25 p.p.p.n. (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten)
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.