Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Goed voorbereid op pad

Tips van de boswachter

Ben je een ervaren kampeerder of ga je voor het eerst kamperen? De boswachter geeft je graag nog wat extra tips voordat je naar één van onze terreinen vertrekt.

27400-Logeren-bij-de-boswachter,-Cokse-heide@Nander-de-Wijk---Studio-Haviq

Natuurkampeerkaart en inloggegevens

Vergeet je Natuurkampeerkaart niet

De Natuurkampeerkaart uit het Groene Boekje is hét toegangsbewijs voor de natuurkampeerterreinen. De kaart is een heel kalenderjaar geldig en je kunt ermee op 150 natuurkampeerterreinen terecht. Nog geen kaart in bezit? Geen paniek, bestel hem tijdens het boeken of via natuurkampeerterreinen.nl.

Inloggegevens bij de hand!

Niets zo vervelend als stress bij de zuil. Zoek daarom alvast van te voren je inloggegevens op. Wachtwoord vergeten? Gebruik dan de link in je bevestigingsmail of onderstaande knop om in te loggen op mijn.logerenbijdeboswachter.nl. Daar kan je je wachtwoord opnieuw aanvragen. Let op! Voor het aanmelden bij de zuil heb je de inloggegevens nodig waarmee jij je boeking hebt gemaakt bij logerenbijdeboswachter.nl, niet de inloggegevens van natuurkampeerterreinen.nl.

mijn.logerenbijdeboswachter.nl

Inpakken

Op je paklijst: de CEE stekker

De stroomkasten op de terreinen werken met een CEE stekker. Dit is een verloopstekker die ervoor zorgt dat je gewone netspanning kan gebruiken voor je koelkast of andere apparaten. Het wordt ook wel de blauwe kampeerstekker genoemd. Omdat er in de meeste gevallen 4 stekkers op 1 stroomkast zitten, en er dus meerdere plekken gebruik maken van 1 kast, raden wij je aan om een verlengsnoer van 20-50 meter mee te nemen.

Extra rekening houden met de natuur: kies een luchtdoorlatend grondzeil

Sommige kampeerders nemen een dicht grondzeil mee voor onder de tent of voortent. Maar je kan je voorstellen dat als jij lang op dezelfde plek staat en de kampeerders na jou ook allemaal een dicht grondzeil gebruiken, de grasmat weinig lucht krijgt. Wil je de grasmat helpen? Kies dan voor een luchtdoorlatend grondzeil waardoor de grasmat kan blijven ademen.


Vergeet je radio

Stilte, rust en ontspanning. Vergeet je radio en geniet van de geluiden om je heen. Vogels, insecten en alle andere dieren zorgen ervoor dat dit een prachtige beleving wordt. Zender natuur dus!

Het is weer tekentijd!

Door de ligging van onze natuurkampeerterreinen in de natuur heb je meer kans een tekenbeet op te lopen. Een tekentang is daarom geen overbodige luxe. Lees meer wat je kan doen tegen teken op www.tekenradar.nl. Niet alleen teken kan je tegenkomen op onze natuurkampeerterreinen, maar ook andere beestjes zoals de processierups. We proberen onze terreinen zoveel mogelijk processierups vrij te houden, maar houd er rekening mee dat onze terreinen middenin de natuur liggen en bestrijden niet altijd mogelijk is.

Lange Paal - Vlieland - Sfeerbeelden-4745

Boek tijdig je overtocht

Ga je naar de Waddeneilanden? Check voordat je het natuurkampeerterrein boekt of er plaats is op de boot naar Vlieland, Terschelling of Ameland.

Boek tijdig je overtocht

Ga je naar de Waddeneilanden? Check voordat je het natuurkampeerterrein boekt of er plaats is op de boot naar Vlieland, Terschelling of Ameland.

Op het kampeerterrein

Geen gesjouw met de spullen

Wist je dat je met je auto naar je plek mag rijden? Even uitladen en daarna je auto wegzetten is geen probleem!

Hond welkom?

Op pad met je viervoeter is natuurlijk super, maar check van te voren wel even of hij welkom is. Op de pagina kamperen met je hond vind je hier meer informatie over.

Bepaal zelf je beste plek

Wist je dat je tijdens het boeken de beste plek zelf kunt bepalen? Op de plattegrond van het terrein staat aangegeven waar het noorden is. Zo kan je dus zorgen dat je met het zonnetje wakker wordt of juist nog even die avond zon mee pakt. Gebruik je tijdens het boeken ook nog de mogelijkheid voor het reserveren van je voorkeursplek dan weet je helemaal zeker dat je goed zit!


Gezelligheid bij de vuurhut

De meeste terreinen hebben een vuurhut. De gezelligheid begint hier vaak al rond een uurtje of half 6. Wacht dus niet tot het donker maar kom eens langs en rooster je eigen stokbrood of marshmallows.

Wild spotten?

Zijn er reeën, herten en/of dassen bij het kampeerterrein? Dan is de grootste kans om ze te spotten tegen de schemertijd, dat is vanaf een uurtje voordat het donker is. De beste plekken zijn meestal de overgangszones van bos naar open velden en weilanden. Wees zo stil mogelijk en loop of sta met de wind in je gezicht, dan wordt je niet geroken.

Op pad met de boswachter

Kijk eens op de informatieborden rondom de zuil op het terrein. Hier worden vaak aankondigingen gedaan om bijvoorbeeld eens op pad te gaan met een boswachter. Super interessant want de boswachter kan je van alles vertellen over het gebied waar je kampeert!