Info over de Natuurkampeerkaart

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze aangesloten zijn bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen die voor natuurkampeerterreinen zijn gesteld. 

 

De Natuurkampeerkaart

Om op een natuurkampeerterrein te kamperen, heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Met deze Natuurkampeerkaart kun je terecht op alle natuurkampeerterreinen, dus ook op alle natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor je gezin (alle gezinsleden) of kampeergezelschap tot maximaal 4 personen op een kampeerplaats (inclusief jezelf) volstaat één Natuurkampeerkaart. De kaart is één kalenderjaar geldig en kost €15,95 wanneer je 'm elk jaar opnieuw aanschaft. 

 

Door de Natuurkampeerkaart aan te schaffen, verklaar je respectvol te zullen omgaan met de rust, ruimte en natuur op de natuurkampeerterreinen. Op deze manier kunnen de natuurkampeerterreinen met al hun rust en schoonheid gewaarborgd worden. Zodat jij als natuurkampeerder telkens weer kunt genieten van een fijn verblijf.

 

Activeer je kaart in de Kamperen app

Vanaf 2023 activeer je jouw Natuurkampeerkaart in de Kamperen app. In de app vind je ook de informatie over alle natuurkampeerterreinen. Lees via de volgende links meer over de Kamperen app en over hoe je jouw Natuurkampeerkaart kunt activeren

 

Laat de Natuurkampeerkaart zien tijdens je verblijf

Op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer logeer je bij de boswachter. De lokale boswachter komt dagelijks even langs op het kampeerterrein en kan dan naar je Natuurkampeerkaart vragen. Vergeet de kaart dus niet aan te schaffen en te activeren in de Kamperen app, zodat je deze op verzoek kunt tonen. 

 

Bestel 'm bij je reservering

Heb je de Natuurkampeerkaart van 2023 nog niet, dan kun je deze als losse kaart of samen met het Groene Boekje bestellen bij je reservering. Stichting De Groene Koepel stuurt activatiecodes en bestelde boekjes wekelijks per mail en/of per post op. Heb je vragen over jouw bestelde Natuurkampeerkaart, het Groene Boekje en/of over de activatie van de kaart in de nieuwe Kamperen app? Neem dan contact op met Stichting De Groene Koepel via info@degroenekoepel.nl.

 

Meer informatie over Stichting de Groene Koepel

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is dus echt een andere organisatie dan Staatsbosbeheer. Daar krijgen we nogal eens vragen over van onze gasten. Alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn bij deze stichting en het keurmerk Natuurkampeerterrein aangesloten. Maar er zijn nog veel meer kampeerterreinen die dat zijn. Op dit moment telt Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur in totaal 135 erkende natuurkampeerterreinen in Nederland en 13 in FrankrijkVoor meer informatie of het bekijken van alle erkende natuurkampeerterreinen kun je terecht op www.natuurkampeerterreinen.nl

 

Via www.natuurkampeerterreinen.nl kun je ook kiezen voor doorlopend kampeerplezier. Je geeft dan een automatische incasso af en ontvangt voor €14,50 jaarlijks automatisch de Natuurkampeerkaart.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.