Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

De magie van de Veluwe

Tussen de dansende bomen, edelherten en zwijnen liggen de mooiste kampeerterreinen

Overnachten Veluwe: kies voor rust en natuur

Wil jij heel graag overnachten op de Veluwe? In dit grote natuurgebied slaap je midden in een groene omgeving en word je gewekt door het frisse, natuurlijke daglicht. Even kun je de drukke wereld achterlaten en relaxen in de natuur. Zet je tent op en geniet van de regio. Maak wandelingen, ga op zoek naar prachtige wilde dieren of kom tot rust met het lezen van een boek in het gras. Op de Veluwe kun je terug naar de natuur.

Genoeg redenen om te kamperen op de Veluwe

De Veluwse cultuur

Als je even naast de natuur ook wat cultuur wilt opsnuiven, dan kan dat ook. Je kunt op bezoek bij Kasteel Cannenburgh of langsgaan bij de schattige Hanzesteden, waar vroeger veel handel bedreven werd. Nu kun je er fietsen of musea bezoeken. Ga bijvoorbeeld langs bij het Voerman Museum of het Kröller-Müller Museum. Dit eerste museum ligt in Hattem en vertoont beeldende kunst. Het Kröller-Müller Museum staat midden in de natuur en vertoont kunst, natuur en architectuur. Ook zie je hier vele Van Gogh-schilderijen.

Overnachten op de Veluwe: wandelen

Op de Veluwe zijn er genoeg dingen om te doen. Je kunt elke dag wandelingen maken en de frisse natuur opsnuiven. Zo verken je het landschap en doe je gezond aan beweging. In Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn bijvoorbeeld mooie wandelpaden. Je wandelt zo van het ene natuurgebied naar het andere: van bossen naar heidevelden, of van de steppe naar het zand. De Veluwe heeft een erg afwisselend landschap.

Overnachten op de Veluwe: fietsen

Naast wandelen kun je op de Veluwe ook prachtig fietsen, en dit is een makkelijke en leuke manier om grotere afstanden af te leggen. Stap op een gehuurde fiets en kies zelf je route. Er bestaan genoeg fietspaden, dus over het terrein hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt rustig en ontspannen fietsen, maar je kunt ook een mountainbike huren om je even in te spannen. Voor iedereen is er wel wat te doen.Overnachten op de Veluwe: de natuur

De Veluwe is een beschermd natuurgebied, waar dieren de ruimte krijgen om hun eigen leven te leiden. Zo loopt de Nederlandse Big Five hier rond: het edelhert, het wilde zwijn, de ree, de das en de vos, en wanneer je overnacht op de Veluwe kun je ze allemaal zélf tegenkomen!  Ze scharrelen namelijk door het gras en door de heidevelden, op zoek naar water of eten. Naast de Big Five van de Veluwe vind je hier natuurlijk ook vogels, zoogdieren en nog veel meer diersoorten hebben zich gevestigd in de Veluwe. Misschien kom je zelfs wel jonkies tegen. Wat is er leuker dan het spotten van schattige dieren tijdens een mooie wandeling in de prachtige omgeving van de Veluwe?

Overnachtopties op de Veluwe

Op een natuurkampeerterrein slaap je zacht en geniet je van de natuur. Drie fijne terreinen waar je je tentje neer kunt zetten zijn Drie, Nieuw Soerel en Zanderdennen. Bij elk van deze terreinen slaap je veilig tussen de bomen en heb je een goede kans om wilde dieren te spotten. Ben jij fan van kamperen én van de natuur? Beide komen samen op onze kampeerterreinen op de Veluwe. Kies zelf in welk deel van de Veluwe jij je tentje wil opzetten en ga eens lekker achteruit liggen in het gras.