Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Ontdek de Friese waddeneilanden

Uitwaaien in de duinen en op het strand

Kamperen in Friesland

Kamperen in Friesland doe je natuurlijk op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Dwaal van zandverstuiving naar de meren, van bossen naar naar moeras. Friesland biedt een zeer gevarieerd landschap. Kom struinen door het Drents-Friese Wold, één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van ons land. Of waai uit op één van de Waddeneilanden. Genietend van het landschap met een goed glas wijn voor je tent, kom je tijdens het kamperen in Friesland helemaal tot rust. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden om te kamperen in Friesland.

5453-Kampeerterrein@Laurie-Karine-Fotografie

Kamperen met een groep in Friesland

Op groepskampeerterreinen Swartduin op Terschelling en De Lange Paal op Vlieland kan je kamperen met vrienden en familie.

Bekijk de groepskampeerterreinen

Kamperen met een groep in Friesland

Op groepskampeerterreinen Swartduin op Terschelling en De Lange Paal op Vlieland kan je kamperen met vrienden en familie.

Bekijk de groepskampeerterreinen

Kampeerterreinen van Staatsbosbeheer in Nederland

Kamperen in Friesland

Kom in Friesland kamperen aan het water, middenin de bossen of in de duinen van de Waddeneilanden. Middenin Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt natuurkampeerterrein Oude Willem, waar je kan genieten van de vele bosvogels die je iedere ochtend zingend wakker maken. Zet je tent in Nationaal Park Lauwersmeer op kampeerterrein De Pomp of pak de boot naar een van de Waddeneilanden.

Kamperen in Friesland aan het water

Ben jij een waterliefhebber? Dan heeft Staatsbosbeheer voor jou de ideale plekken om te kamperen in Friesland aan het water. Huur een sloep of kano en ga met het gezin het water op. Op natuurkampeerterrein De Pomp ben je omringd door water en heb je de ideale uitvalsbasis voor iedere watersportliefhebber gevonden. Ga het grote Lauwersmeer op of kies voor de kleinere kreekjes in het uitgestrekte natuurgebied. Niet alleen de waterliefhebber komt hier aan z’n trekken, het Lauwersmeer is ook een groot vogelparadijs!


Kamperen op de Friese Waddeneilanden

De Friese Waddeneilanden waar je kan logeren bij de boswachter zijn Vlieland, Terschelling en Ameland. Stap de boot op, steek het water over en geniet van de prachtige natuur op deze eilanden. Het eilandleven geeft kamperen in Friesland nog meer vakantiegevoel. Met je tent tussen de duinen, langs het bos en op de rustigste plekken van het eiland.

Kampeer in Friesland in een Dark Sky Park

Maak van kamperen in Friesland een onvergetelijke ervaring en kies voor een Dark Sky Park. Dit zijn natuurgebieden waar het ’s nachts nog écht donker wordt en je soms zelfs de melkweg kan zien. Zowel Nationaal Park Lauwersmeer is een Dark Sky Park, als de Boschplaat op Terschelling. Vlak voor het naar bed gaan genieten van de heldere sterrenhemel als je gaat kamperen in Friesland, dat kan op natuurkampeerterrein De Pomp, Hoorn en Lies.

Verder geïnspireerd raken