Logeren bij de Boswachter parkterrein
Logeren bij de Boswachter parkterrein

Onder de boompjes

Kom logeren bij de boswachter

Knus en rustig slapen in het bos

Heb je altijd al eens willen slapen in het bos? In een warme slaapzak, met een tentje om je heen en daarboven de frisse, natuurlijke lucht? Bomen torenen boven je uit en wanneer je je tentje verlaat hoor je de bladeren krakelen onder je voeten. Op verschillende kampeerterreinen in Nederland kun je je tent of camper in het bos neerzetten om daar helemaal tot rust te komen. Je bevindt je onder de vogels en bomen en kunt even aan de drukte van het dagelijks leven ontsnappen.

Ervaar slapen in het bos bij Staatsbosbeheer

Slapen in het bos: Staatsbosbeheer

Het Staatsbosbeheer beschermt de natuur en het groene erfgoed van Nederland. Dit beheer beschermt meerdere bossen en stelt ze vaak open voor recreatie en verblijf. Zo ook de natuurkampeerterreinen waar jij je tentje of camper neer kunt zetten en waar je van je vakantie kan genieten. Door hier te slapen in het bos maak je gebruik van beschermde natuur en help je mee om deze natuur te appreciëren. Niets maakt je bewuster van hoe mooi de natuur eigenlijk is, dan het wakker worden tussen de bomen.

Locaties voor kamperen in het bos

Als je wilt slapen in het bos, zijn er genoeg plekken waar je welkom bent. De prachtige natuurkampeerterreinen in het bos zijn verspreid over Nederland, van Drenthe tot Noord-Brabant tot vlakbij België. Je kunt dus kiezen uit verschillende soorten bossen en omgevingen, om zo jouw vakantie of vrije tijd op de perfecte plek te vieren. Je kunt voor een kleinschalig terrein kiezen, of juist iets groters. Een Nationaal Park is een fijn beschermd gebied om je vrijheid te vieren, maar ook locaties dichtbij zwemplassen zijn leuk, vooral wanneer het warm genoeg is om te zwemmen. Als het wat koeler is, kun je kiezen voor een plek waar een vuurhut aanwezig is of waar je een kachel kunt huren. Alles is mogelijk.


De sfeer in het bos

In plaats van door je ratelende wekker en brommende auto’s, word je na slapen in het bos wakker door het natuurlijke ochtendlicht en het gekwetter van vogeltjes. De frisse geur van de natuur verwelkomt je. Je kunt wandelen tussen de bomen en uitrusten in de koele schaduw van de stammen, takken en bladeren. ’s Avonds kun je je handen verwarmen bij een krakelend kampvuur of heerlijke marshmallows roosteren. Door even de sleur van het dagelijks leven te ontsnappen, geniet je in het bos nog meer van het leven. Neem het ervan en ervaar de rust.

Ga voor kamperen in het bos

Wil je slapen in het bos, dan zijn er dus genoeg mogelijkheden. Kies zelf welke locatie het beste bij je past en welke voorzieningen jou fijn lijken. Je boekt makkelijk je vakantie door aan te geven of je met een tent, vouwwagen, caravan or camper op vakantie gaat. Vervolgens kies je de data van aankomst en vertrek, en je is vakantie geregeld! Heb je geen eigen tent, caravan of camper? Huur dan een tent of tipi op één van terreinen. Zo zorg je voor je ideale kampeervakantie in het bos waarin je kunt wandelen, uitrusten en de natuur verkennen.